AHA moment – Jak rozpoznám hurikán ve vztahu…

Jak rozpoznám hurikán ve vztahu ještě dříve než se projeví?Ne všechny nemoci a utrpení jsou způsobeny poruchami v našich vztazích. Ale v našich vztazích se zrcadlí naše požadavky, naše přání a naše prosby o naplnění. Naše vztahy ukazují na nás samé. Ukazují na to, co si přejeme a po čem voláme – a to je moc dobrá zpráva, protože potom řešení a zlepšení máme ve svých rukou.

Ukáži vám princip toku energie ve vztazích, partnerství a v rodinách. Už do partnerství vstupujeme se svými tužbami a nevědomně i s programy od rodičů. Jejda??? A kdo jsem tedy já? Jak to poznám? Chcete říct, že tu nejsem jen sám za sebe?

Ano je to tak… a stejně fungujeme i pro své děti. Jsme kanálem všeho, co skrze nás proudí – lásky, radosti, péče, ale i svých nezvládnutých rolí.

Příklad:

Matka se svým manželem už několik let milostně nežije. Jinak se na všem domluví. Zvenku to nevypadá zle. pravidelně vyzvedávají dítě na kroužcích, o víkendech jdou na výlet. Ale uvnitř to nežije. Žena neplní „roli“ milenky a muž je tím frustrován. Vlastně oba, ale ona to má uvnitř sebe jinak vysvětlené. Po čase si on najde partnerku mimo rodinu. To už je zjevné – vypadá to, že ON za to může, ON je ten, který odchází od rodiny, ON je ten, který není věrný…. Věrný čemu??? Každé partnerství, a pak i toto, podléhá vnitřní energii, vnitřnímu pnutí a vazbám a tak je takový výsledek úplně srozumitelný. Neobhajuji jej, ale ukazuji vám, že vše co je zjevné a viditelné nemusí být to co je příčinou.

Ve vztahu mají ve svých rukou každý z partnerů svých 100%. A dobrá zpráva je, že uvědoměním si a uviděním toho jak to je, se vše už léčí. Zdá se vám to velmi jednoduché  – no a v tom je ten vtip.

Hurikán poznáme podle toho jak se projeví ve svém prostředí. Nevidíme jej dokud se nezvedne vítr a prach a listí se netočí ve vzduchu – ale podmínky se chystaly daleko dopředu.

S láskou Monika Hasalová