Strach z pravdy

Strach z pravdy je větší adrenalin, než odvaha přejít žhavé uhlíky, či skočit bungee jumping. Hledáme pravdu a přejeme si ji mít. Přejeme si ji mít a žít podle ní. Jenže mít svůj názor může znamenat příslušnost, patřit někam, být součástí těch, kteří to mají stejně a nebo také vyloučení. Jsme společenské bytosti, lidé chtějí být spolu – tvořit a smýšlet. Podobné smýšlení a naladění nás podporuje a vyživuje, motivuje.

Kolik je pravd? Která je ta pravá? Čeho se držet?

Můžete z toho být zmatení, číst texty a zařučené návody a zjistíte, že si mnohé mohou protiřečit. Ačkoli jsou vysloveny lidmi, jenž máte ve své úctě a respektu.

Čemu tedy věřit?

Milí přátelé, svou pravdu nesete sami. Je ve vás.

To je dobrá zpráva. Máte ji nablízku.

Vaše vnitřní pravda je i vaší navigací. Navigací vašeho života – co dělat, kde být, co říkat, jak se zachovat…. Je to postupná cesta být vidět, vnímán okolím, být silný, stabilní a moudrý… Je to postupná cesta, která vede k rozlišení přání a toho co chci za účelem něco získat a toho co chci, jenž je v souladu s mými dovednostmi a kvaliami.

Vaše vnitřní pravda a navigace jsou vaše pocity. Ty které můžete cítit a vnímat ve svém těle, myšlenky, které slyšíte, které k vám přicházejí. Naše vnitřní pocity nás povedou i k tomu kým jste. Jaké jsou vaše kvality…. ale cesta vede skrze závoj iluzí. A tím projít chce odvahu!!! Odvahu větší než projít přes žhavé uhlíky.

A teď to přijde – být věrní své vnitřní navigaci v nás může probouzet velký strach. Strach známe jako stav v těle, jenž znamená ohrožení. Kdykoli se strach dostaví, máme pocit, že jsme ohroženi. Udělali jsme něco špatně. Rodiče se zlobí. Budeme vyloučeni – do svého pokoje, z kolektivu, ve třídě…. Pocit, že jsme něco provedli a nebudeme přijati nás ohrožuje. Strach máme spojeni s touto zkušeností a když se strach dostaví, cítíme toto ohrožení. Proto jej nechceme. Nechceme zažívat strach – jakoby říkal,  že je něco špatně.

Ale co když to je i jinak?

Co když vaší pravdou je, že vás opravdu nebaví hrát na klavír, že chcete hrát na kytaru a víte, že jste si to vždycky přáli. Jenže od rodičů slyšíte: “Když jsi to dotáhl až sem, tak to snad doděláš. Už ti chybí jenom poslední rok, teď to přece nezahodíš?”

Představte si, že budete mít odvahu slyšet svou vnitřní navigaci a poslouchat a ctít svou pravdu. Vaše pravda je, že vám není fyzicky dobře, cítíte se bez energie, nechce se vám jít na lekci, máte pocit, že vás hudba nebaví….  Ani tak to možná není.

Co se stane pokud začnete poslouchat svou vnitřní navigaci? Zjistíte, že máte rádi hudbu a velmi.

Zjistíte, že chcete hrát na kytaru a napadají vás další možnosti. Cítíte příval energie, radosti, chuť a volnost. Vnímáte nadšení a lehkost ve svém těle….. Dokud si nepředstavíte, že to jdete říci svým rodičům.

O co tady tedy jde? 

Budete mít odvahu věřit své pravdě? Svému tělu? Věřte si. Poslouchejte impulsy svého těla. Vnímejte svou navigaci.

A mějte odvahu svou pravdu vyjádřit.

Vězte, že vaše rozhodnutí poslouchat svou vnitřní navigaci je léčivé pro vás a skrze vás i pro ostatní. Vidět vás v radosti je dobrou motivací a impulsem. Je radostí dívat se na vás, pokud vás něco baví jako je radostí sledovat dítě zaujaté a pohlcené svou hrou.

Radujte se ze svého života a vězte, že strach z pravdy neexistuje. Je to strach z odmítnutí. Je to obava, mít svůj vlastní názor. Mějte odvahu své pocity vnímat a svou navigaci cítit. Mějte odvahu svou pravdu vyjádřit.

 Co získáte?

Budete vědet, co s vámi ladí a co ne. Rozpoznáte, kde jste a kde chcete být. Budet mít odvahu a pak i sílu a radost ze svého života, který je v souladu s vašimi kvalitymi. Budete podporováni ve svých aktivitách. Vězte, že život má být žit v radosti a lehkosti.

P.S.

Chcete rozpoznat svou vnitřní navigaci, umět s ní pracovat a dokázat ji číst  a vnímat? Studium v Amonitu – www.vedomyzivot.com v rámci projektu Univerzity vědomého života je vedeno k rozpoznání vaší vnitřní síly, k překonání falešných obav a představ a vede vás k vaší autentičnosti a vnitřní pravdivosti.